Take your photography to the next level and beyond...

  • NEWS
  • REVIEWS
  • INSPIRATION
  • COMMUNITY
  • COMPETITIONS

Why not join for free today?

Join for Free

Your total photography experience starts here


Light Room 4 and Metadata issues.


paskinmj
5 11 1 United Kingdom
12 Apr 2012 12:17PM
Can someone help?!
I've recently purchased LR for the first time, having downloaded the trial version. Up until 2 weeks ago everything was fine. But now it seems to be stripping the camera info on the metadata which understandably is a massive pain. I feel I may have unchecked something whilst playing around with it. I did however in a bid of desperation uninstall and re-installed to reset the settings to default. However once re-installed it reversed back to my settings, and is STILL stripping this vital info. What am I doing wrong?! Grrrr!
All help would be greatly appreciated.
Kind Regards, Matt

Join ePHOTOzine for free and remove these adverts.

mlewis e2
10 1.5k United Kingdom
12 Apr 2012 12:39PM
If exported pictures don't have any metadata it will be because the option to ont include metadata was inadvertantly selected in the export dialog.
JackAllTog e2
5 4.0k 58 United Kingdom
12 Apr 2012 12:46PM
I think that when you set the import settings you can adjust how metadata is handled, you can also do this on export.
Sorry i don't know where as i'm at work. but it must be in the library import area.
JJGEE
9 6.4k 18 England
13 Apr 2012 11:01AM
At what stage are you finding that the camera information is going missing ?

And by camera information do you mean things like ISO, shutter speed, aperture ?

Sign In

You must be a member to leave a comment.

ePHOTOzine, the web's friendliest photography community.

Join For Free

Upload photos, chat with photographers, win prizes and much more.