Take your photography to the next level and beyond...

  • NEWS
  • REVIEWS
  • INSPIRATION
  • COMMUNITY
  • COMPETITIONS

Why not join for free today?

Join for Free

Your total photography experience starts here


PRIZES GALORE! Enter The ePHOTOzine Exclusive Christmas Prize Draw; Over £10,000 Worth of Prizes! Plus A Gift For Everybody On Christmas Day!

Olympus OM10 Self Timer Intermittant fault on 'manual' setting


mattdog82 2 2
22 Sep 2012 7:28PM
Hello,

I have been having a problem with the self timer on my OM. The timer will work on auto, but not on manual. On manual the shutter will just fire straight away. This is an intermittant fault though. It usually appears when my need for a self timer is at its greatest. All the rest of the electronics are working fine. Perhaps there may be a faulty switch/dry joint issue. It would be great to hear from anyone who's had this problem.

Cheers
Matt

P.S i have inserted new batteries into the camera LR44 (A76 GP Alkaline Cell)

Join ePHOTOzine for free and remove these adverts.

Paul Morgan e2
13 16.1k 6 England
22 Sep 2012 7:32PM
Try un plugging the manual adapter and plugging it back in.
mattdog82 2 2
23 Sep 2012 9:16AM
Cheers Paul.

Tried that just now. Sadly the camera just did a complete shutter cycle with no beep.
mattdog82 2 2
23 Sep 2012 9:20AM
Oh and its started doing it in Auto mode too now.Sad
21 Oct 2012 1:08PM
Hi,

Did it use to work in the past? Can you remember , or have you just noticed this? If I remember correctly from my Minolta the self timer does not work when the camera is set on Manual. Please refer to the instructions book.

Sign In

You must be a member to leave a comment.

ePHOTOzine, the web's friendliest photography community.

Join For Free

Upload photos, chat with photographers, win prizes and much more.