Login or Join Now

Upload your photos, chat, win prizes and much more

Username:
Password:
Remember Me

Can't Access your Account?

New to ePHOTOzine? Join ePHOTOzine for free!

Like 0

Fuji x10, x20 built in flash

Join Now

Join ePHOTOzine, the friendliest photography community.

Upload photos, chat with photographers, win prizes and much more for free!

Members Only

You must be logged in or registered to join a group
Paul Morgan
Paul Morgan e2 Member 1314948 forum postsPaul Morgan vcard England6 Constructive Critique Points
27 May 2013 - 6:15 PM

Have you tried windows updates.

Sponsored Links
Sponsored Links 
27 May 2013 - 6:15 PM

Join ePHOTOzine for free and remove these adverts.

cattyal
cattyal e2 Member 95993 forum postscattyal vcard England6 Constructive Critique Points
27 May 2013 - 7:01 PM

Yep - I did that a couple of days ago - which made absolutely no difference whatsoever Sad

Paul Morgan
Paul Morgan e2 Member 1314948 forum postsPaul Morgan vcard England6 Constructive Critique Points
27 May 2013 - 7:03 PM

What about updates for the video camera software.

cattyal
cattyal e2 Member 95993 forum postscattyal vcard England6 Constructive Critique Points
27 May 2013 - 7:05 PM

The camera itself is working fine - my sister is getting the pictures up with no problem - but, as it happens, not on IE either.

I'll install firefox shortly and see what that does!

Paul Morgan
Paul Morgan e2 Member 1314948 forum postsPaul Morgan vcard England6 Constructive Critique Points
27 May 2013 - 7:10 PM

Have you tried this.

http://support.microsoft.com/mats/ie_performance_and_safety/

cattyal
cattyal e2 Member 95993 forum postscattyal vcard England6 Constructive Critique Points
27 May 2013 - 7:33 PM

Just run it - IE is still totally unresponsive - and firefox is also whinging about Active X which I've reinstalled numerous times to no avail Smile This is such fun!

cattyal
cattyal e2 Member 95993 forum postscattyal vcard England6 Constructive Critique Points
27 May 2013 - 7:52 PM

Right - I switched IE off, restarted in safe mode, switched IE back on again and the webcam works. Now to restart in normal and see what happens Smile

Last Modified By cattyal at 27 May 2013 - 7:52 PM
Paul Morgan
Paul Morgan e2 Member 1314948 forum postsPaul Morgan vcard England6 Constructive Critique Points
28 May 2013 - 4:39 AM

Did that link do the trick.

cattyal
cattyal e2 Member 95993 forum postscattyal vcard England6 Constructive Critique Points
28 May 2013 - 8:26 AM


Quote: Did that link do the trick.

nope - it made no difference whatsoever. As I know the webcam & IE work in safe mode then I guess I'll have to figure out what's running in normal that's knackering it up. This might be spread out over a few evenings Smile

GazzaG2003
GazzaG2003  11252 forum posts England
28 May 2013 - 1:09 PM


Quote: Did that link do the trick.

nope - it made no difference whatsoever. As I know the webcam & IE work in safe mode then I guess I'll have to figure out what's running in normal that's knackering it up. This might be spread out over a few evenings Smile

have you tried the "reset internet explorer" in the advanced tab in internet options and also disabled any add-ons through the "manage add-ons" on the tools tab.

internet-options.jpg

cattyal
cattyal e2 Member 95993 forum postscattyal vcard England6 Constructive Critique Points
28 May 2013 - 2:12 PM

I've lost track of what I have tried but if I can get the toolbar to work I'll give it a go - at the moment nothing responds to any clicking Smile

I was going to yank the hard drive out of my pc this weekend to copy a load of files before reformatting but it can wait until another day - good job I've got the laptop!

I now remember that last night, in the wee small hours, I suddenly wondered if one of the Avast updates had caused the problem - I was going to investigate that this evening!

Last Modified By cattyal at 28 May 2013 - 2:13 PM
GazzaG2003
GazzaG2003  11252 forum posts England
28 May 2013 - 3:37 PM


Quote: I've lost track of what I have tried but if I can get the toolbar to work I'll give it a go - at the moment nothing responds to any clicking Smile!

you can get to the "internet options" tabs through the toolbar (not working for you) or via the control panel maybe that will allow you to click.

cattyal
cattyal e2 Member 95993 forum postscattyal vcard England6 Constructive Critique Points
28 May 2013 - 6:21 PM


Quote: I've lost track of what I have tried but if I can get the toolbar to work I'll give it a go - at the moment nothing responds to any clicking Smile!

you can get to the "internet options" tabs through the toolbar (not working for you) or via the control panel maybe that will allow you to click.

Bingo - it's back and the pony is standing in the stable doing not a lot Smile

Who knows where the problem lay but as I only use IE for the webcam I shall leave it be - many thanks to both of you for your suggestions and help - I shall now get on with something more important like making a cup of tea Smile (my next job - dismantling the pc - can wait until the weekend methinks)

Paul Morgan
Paul Morgan e2 Member 1314948 forum postsPaul Morgan vcard England6 Constructive Critique Points
28 May 2013 - 6:31 PM

Why are going to take the PC apart, adding more memory.

cattyal
cattyal e2 Member 95993 forum postscattyal vcard England6 Constructive Critique Points
28 May 2013 - 6:46 PM

It's dead as a dodo again (the only pc I bought brand new rather than hand-me-downs and has been totally unreliable) - I want to get some stuff off the hard drive before I probably reformat it again. I'm not sure what's on there so shall hook it up to the laptop and take a look first!

Add a Comment

You must be a member to leave a comment

Username:
Password:
Remember me:
Un-tick this box if you want to login each time you visit.