Save 15% On Excire Foto Software With Code: EXCIRE-EP

ISO info missing from Exif?


zeus68 17 64
18 May 2004 7:35PM
Every sample photo I have viewd on my PC from a Nikon D70 has the same weird problem. When viewing the exif info on photoshop, acdsee, and other exif viewers the ISO is missing and not there. Any ideas why?
18 May 2004 9:47PM
It must be set to auto.. Try setting it manual because with my Canon I noticed same. it only shows me the information when I set some ISO otherwise.. NO ISO. Not sure if there is any other issue with Nikon
loweskid 20 2.0k 1 United Kingdom
18 May 2004 9:55PM
I think one possible answer is that the ISO rating is not a standard EXIF field. The information IS embedded in the file but it's in the 'maker notes' which is specific to the particular camera maker's latest whim. This information is visible in D70 files using IMatch (brilliant program IMHO) - the 'maker notes' are shown as well as the standard EXIF data.
dwjones 17 232 United Kingdom
18 May 2004 10:56PM
Have you tried looking at the xif info by right clicking on the file and selecting properties to see if it's set there after copying it from your camera ??

My 10D gives the ISO setting even if set automatically.
Big Bri 20 16.7k United Kingdom
19 May 2004 6:21AM
Shoulda boughta Canon. Wink


I am fairly sure ISO Speed is standard in EXIF Version 2.2. I will check later.

Sign In

You must be a member to leave a comment.

ePHOTOzine, the web's friendliest photography community.

Join For Free

Upload photos, chat with photographers, win prizes and much more.