Get 5% off Loupedeck CT with code: Ephotozine5

Lumix GX9 - File transfer problem


SlowSong Plus
12 9.3k 30 England
15 Oct 2020 12:07PM
Can someone help me with a small problem? When transfering images, raw+jpg, from the GX9 to my computer, the thumbnails are appearing in the Organiser with all the jpegs lumped together, and the corresponding raw files clumped together. When using all my other cameras the files are uploaded with the raw/jpegs together.

I'm sure it's a setting problem on the GX9 as it's my only camera that does this. I've looked through the manual but I can't see what the solution could be.

Any ideas most welcome.
Cheers.
keithh 16 25.7k 33 Wallis And Futuna
15 Oct 2020 12:25PM
Right click in the folder > sort by > then choose Name?
SlowSong Plus
12 9.3k 30 England
15 Oct 2020 12:41PM

Quote:Right click in the folder > sort by > then choose Name?

I have my uploading page set to Do Not Rename Files - in PS. The raw and jpgs appear in the upload preview page as next to each other but they split up when uploading to the Elements 20 organiser.

SlowSong Plus
12 9.3k 30 England
15 Oct 2020 12:54PM
Also, I've just noticed that the jpgs are timed one hour later than the raws, although both taken at the same time. I've set the clock so I don't know why this is happening.
DaveRyder Plus
6 4.6k 7 United Kingdom
15 Oct 2020 6:43PM

Quote:Also, I've just noticed that the jpgs are timed one hour later than the raws, although both taken at the same time. I've set the clock so I don't know why this is happening.



Taking a long time to process there Chris - is the battery fully charged. Smile TongueSmileWink
SlowSong Plus
12 9.3k 30 England
15 Oct 2020 6:48PM

Quote:
Quote:Also, I've just noticed that the jpgs are timed one hour later than the raws, although both taken at the same time. I've set the clock so I don't know why this is happening.



Taking a long time to process there Chris - is the battery fully charged. Smile TongueSmileWink


Most definitely. I've found a thread on the web, an Adobe page, where someone else has had this problem but with a Sony. I've tried everything and am waiting for a call from someone who might be able to help. If not, it's going on sale. Shame, because i really like the camera.
15 Oct 2020 7:41PM
I am wondering if it is the software rather than the camera Chris. I would experiment a bit taking only one image and processing that one to see if it has something to do with the mechanics outside of the camera. And it could be a setting in the camera which is in conflict with your processing software in some way. I don't think you should give up on the camera just yet!
SlowSong Plus
12 9.3k 30 England
15 Oct 2020 7:52PM
Hi Angie. I've tried everything and have been through all the menus just in case something weird turned up. E20 has never let me down on any of my other cameras so i feel it can only be the gx9. I've been through all the elements properties and menus too. Sad
15 Oct 2020 9:38PM
That is such a shame Chris - I hope someone comes up with an answer for you.
SlowSong Plus
12 9.3k 30 England
16 Oct 2020 10:18AM
I've found a work-around. When uploading to the Elements organiser I tick the Stack Images box. This uploads the raw and jpegs as a stack and I can then release the images in Elements as separate thumbnails. It's a bit of a faff, but it seems to be the only solution.
saltireblue Plus
10 11.1k 68 Norway
16 Oct 2020 10:31AM
Chris, perhaps I'm missing something here, but isn't the easiest just to import them then choose 'sort by name'?
SlowSong Plus
12 9.3k 30 England
16 Oct 2020 10:35AM

Quote:Chris, perhaps I'm missing something here, but isn't the easiest just to import them then choose 'sort by name'?

Not sure what you mean. The files are numbered, not named. I don't name things.

While I'm at it, I'm wondering why I can't see the raw file image in my file directory on the computer. Just to complicate matters further. Sad
saltireblue Plus
10 11.1k 68 Norway
16 Oct 2020 10:41AM
Chris the file number is the name
If you have files 12345.RAW and 12345.JPEG then telling the system to sort by name will sort them alphabetically/numerically, therefore you would then have something like this:

12345.jpeg
12345.RAW
12346.jpeg
12346.RAW
12347.jpeg
12347.RAW
SlowSong Plus
12 9.3k 30 England
16 Oct 2020 2:18PM
You miss my point. The time is an hour out from jpgs and raws. I have no choice about what time is recorded and nothing in the uploading or camera menus to alter. Believe me, I've tried everything.

I found this on the web. I'm not the only person who has had this problem but seeing as my other cameras behave perfectly, I'm not faffing about because this one is acting out of sorts. It's going back now anyway.


16 Oct 2020 2:38PM
I have just read through the link you put up Chris and I would say, that as this guy has exactly the same problem as you but his camera is a Sony, then it must be the updated software. i.e. an Adobe problem and I was wondering if you have tried your other cameras since this happened as if it is the software it could be happening to everything.

Sign In

You must be a member to leave a comment.

ePHOTOzine, the web's friendliest photography community.

Join For Free

Upload photos, chat with photographers, win prizes and much more.