Your chance to win a Nikon Z 50 Camera Kit!

Picture Problem


tanglefoot 15 973 England
27 May 2020 11:08AM
My Windows 10 updated itself a couple of weeks back. Since them I can't get pictures to publish onto my threads. I insert SD card, it comes up as Nikon with a sub folder. I open a New Folder and drag and drop the sub folder into this New Folder, they then move across. In the pictures page I click on New Folder, it opens the new downloads. Now here is the problem. Before the Update, there used to be a box under the thumbnails at the bottom of the display. I would select an image, its number would appear in the box and the option to Open. I'd click on open, the image would then appear onto my thread for publishing. Now that box has vanished, I can see all the thumbnails, but can't open them, if I click on them, it will open full screen to allow editing, but will not allow me to add them to any Facebook tread. Has anybody else had this problem, if so did you find a way around it?

Join ePHOTOzine for free and remove these adverts.

27 May 2020 11:28AM
it seems to have changed the default action, may I suggest you right click on the file you wish to use and pick (open with) and then select choose another program. hopefully you will see the app you usually use but before clicking on it, click the (set to default)

hope this helps

I had a similar one, but it changed my explorer settings to not show any thumbnails with a recent update

Sign In

You must be a member to leave a comment.

ePHOTOzine, the web's friendliest photography community.

Join For Free

Upload photos, chat with photographers, win prizes and much more.